2020 hooaja väljasõitude kokkuvõte

Käsmu navigeerimise hooaeg on lõppemas.
Hooaeg on sellel korral olnud võrdlemisi rahulik. Kindlasti on see olnud tingitud ka praegusest olukorrast maailmas. 
Ühel korral siiski pidime välja sõitma ja aitama inimest keerulises olukorras. Õnneks selle ühe õnneliku lõpuga looga, seekord meie väljasõidud ka piirdusid.

6 Juuli  lõuna ajal läks Väike purjekas Käsmust merele. Päeval oli juba näha, et lahepõhjast puhub tugev tuul, mis hooti on lahe keskele kiiresti tekitada kuni 2m lainetuse. Kapten tõmbas purje üles ja umbes viie minuti pärast läks ümber. Sai ise püsti aga tuul vedas merele ära. Käsmu Poodi külastanud merepäästia nägi kui purjekas hakkas merele minema, kutsus abilised ja otsustas igaks juhuks vaatama minna kas kõik korras. Kohale jõudes otsad lohisesid vees ja mees alusega hädas. Panime sappa ja lohistasime Käsmu tagasi.

Alus siledapõhjaline purjekas ilma kiiluta. Põhja valatud 240kg tina raskuseks. Servades väiksed tiivakesed. 1-1,5m laine jaoks ebasobiv alus.

Antud korral lõppes asi õnnelikult. Siin kohal tuletame meelde, et enne merele minekud veenduge oludes ja kui on kahtlusi, siis võite ka julgelt ühendust võtta Käsmu Lahe Merepäästega, kes on valmis nõu andma.

2020 hooajal olime sunnitud laenama külaelanike paati, kuid kõikide eelduste kohaselt võtame teid uuel hooajal vastu juba oma enda merepääste alusega!

Käsmu Lahe Merepääste MTÜ ootab kõiki huvilisi meiega liituma! 
Kui arvad, et merepääste pole sinu jaoks aga ohutut meresõitu soovid ikka toetada, siis saad seda teha meie pangakontole kas ühekordse või püsimaksena.

Konto andmed:
EE052200221069253208 - Swedbank
KÄSMU LAHE MEREPÄÄSTE MTÜ
Eelmine
Käsmu Lahe Merepääste hankis käsiraadiojaamad ning elustamisaparaadi
Järgmine
Toeta Käsmu Lahe Merepäästet